درباره این دوره
در دوره آموزش وردپرس چه آموزش داده می شود؟
نصب و راه اندازی وردپرس کار با پوسته ها کار با ووکامرس کار با درگاه بانکی و…
آشنایی با زیرساخت ها
نصب وردپرس و تنظیمات اولیه
مدیریت دسته ها، نوشته ها و برگه ها
نصب و مدیریت پوسته ها و ابزارک ها
ساخت فرم ها و ایجاد فرم تماس
ایجاد و مدیریت گالری تصاویر و فیلم
از طراحان گرافیک است.
نصب و مدیریت فروشگاه
اهیم سئو و امنیت و کاربرد آن در وردپرس
سرفصل های آموزش وردپرس و طراحی سایت با وردپرس
آشنایی با دامین، سرور و هاست
معرفی دامنه ها و انواع آن
معرفی هاست و انواع آن
روش ثبت دامنه و هاست
آشنایی با سی پنل
آموزش ساخت ساب دامین
آموزش کار با دیتابیس در سرور های لینوکس
آموزش کار با My SQL در سی پنل
نصب وردپرس و تنظیمات اولیه:
آشنایی با سیستم مدیریت محتوا (CMS) و انواع آن
وردپرس فارسی و دریافت نرم افزار
آموزش تنظیمات اولیه نصب وردپرس
آموزش نصب وردپرس در وب
آموزش تنظیمات محیط مدیریت
آشنایی با پیشخوان و محیط مدیریت وردپرس
آشنایی با مفاهیم پوسته ، افزونه ، ابزارک
به روزرسانی وردپرس و افزونه ها
مدیریت دسته ها، نوشته ها و برگه ها :
مدیریت دسته ها
نوشته ها و برگه ها
برچسب ها
معرفی افزونه های وردپرس
روش های مختلف نصب افزونه
فعال و غیرفعال و پاک کردن افزونه
معرفی تعدادی از افزونه های معتبر و کاربردی
آموزش استفاده از افزونه ها
نصب و مدیریت پوسته ها و ابزارک ها :
نصب پوسته در وردپرس
بررسی کلی پوسته در سمت مدیریت
معرفی امکانات یک پوسته
ساخت فهرست در وردپرس (منوها)
کار با ابزارک ها
نگاهی به ویرایش پوسته ها در وردپرس
به روزرسانی پوسته
ساخت فرم ها و ایجاد فرم تماس:
معرفی افزونه های ساخت فرم
نصب افزونه فرم تماس
ساخت یک فرم نمونه تماس با ما
استفاده از فرم های تماس دلخواه در وردپرس
ذخیره سازی اطلاعات فرم تماس در وردپرس
ایجاد و مدیریت گالری تصاویر و فیلم :
ایجاد گالری تصاویر در وردپرس
درج فایل های صوتی و تصویری در وردپرس
معرفی چند افزونه کاربردی پخش کننده فایل های صوتی تصویری
آشنایی با بخش دیدگاه ها
مدیریت دیدگاه ها
نصب و مدیریت فروشگاه :
نصب فروشگاه اینترنتی وردپرس (ووکامرس)
تنظیمات اولیه ووکامرس (فروشگاه اینترنتی ) وردپرس
تعریف کردن واحد پولی برای ووکامرس
نحوه اتصال درگاه های پرداخت بانکی
تعریف محصولات و دسته ها در فروشگاه
پیش نیاز های این دوره آموزشی
علاقه به وب و سایت و وب گردی
آموزش نصب قالب وردپرس
برای طراحی و راه اندازی یک سایت با کیفیت و عالی لازم است قالبی مناسب و زیبا انتخاب کنید. قالب نقشی اساسی در سایت شما خواهد داشت پس لازم است در این مورد دقت کافی را داشته باشید. پس از اینکه هاست و دامنه تهیه کردید، وقت آن رسیده که قالب مورد نظرتان را انتخاب و تهیه نمایید غالبا یا به صورت رایگان و یا غیر رایگان در دسترس شما قرار میگیرند اما باید در نظر داشته باشید که قالب های غیر رایگان برای سایت بهتر هستند امکانات بیشتری دارند.
پس از تهیه قالب، لازم است قالب مورد نظر روی سایت نصب شود. برای نصب قالب وردپرس روی سایت، روش های مختلفی وجود دارد.
نصب قالب به دو روش زیر امکان پذیر است:
- نصب قالب از طریق هاست: برای نصب قالب خود از طریق هاست باید وارد فضای هاست خود شوید. از بخش file Manager باید وارد پوشه public html شوید. سپس از پوشه wp-content به پوشه Themes می روید و قالب را در آن جا آپلود می کنید. سپس فایل را اکسترکت کرده و فایل زیپ اضافی را حذف می نمایید. حالا باید وارد فضای پیشخوان وردپرس شوید و از قسمت نمایش پوسته ها را انتخاب کرده و همه قالب های نصب شده را ببینید. سپس قالب مورد نظر را انتخاب کرده و فعال نمایید تا قالب برای شما قابل استفاده باشد.
- نصب قالب از طریق پیشخوان: برای نصب قالب از طریق پیشخوان وردپرس باید در قسمت مدیریت وردپرس قرار بگیرید. سپس از پیشخوان بخش نمایش و پوسته ها را انتخاب می کنید. قالب های پیش فرض در این قسمت قرار گرفته اند. در بالای صفحه افزودن پوسته تازه را برای اضافه کردن و نصب قالب جدید استفاده می کنید.
توجه داشته باشید: شما برای اینکه بتوانید قالب جدیدی نصب کنید، می توانید از مخزن وردپرس استفاده نمایید و یا قالب مد نظر را از کامپیوتر خود روی سایت آپلود کنید.
عموما قالب های موجود در مخزن وردپرس غیر فارسی هستند. به همین دلیل برای سایت هایی که محتوای فارسی دارند مناسب نبوده و توصیه نمی شوند. اما هر کسی که بخواهد می تواند از آنها به عنوان قالب استفاده نماید.
برای اینکه قالبی را از مخزن وردپرس نصب کنید، باید قالب مورد نظر را انتخاب کرده بر روی نصب کلیک نمایید.
برای بارگذاری قالب از روی سیستم خود، باید به قسمت بالای صفحه رجوع کنید و بارگذاری پوسته را کلیک نمایید. در صفحه ای که برایتان باز می شود، choose file انتخاب کرده و (همین حالا نصب کن) را کلیک می کنید. سپس قالب را فعال می نمایید.
افزونه وردپرس چیست؟
افزونه ها یا پلاگین ها امکاناتی به وب سایت شما اضافه می کنند. در نتیجه برای کامل تر شدن سایت تان باید در سایت حضور داشته باشند. انواع افزونه های مهم عبارتند از:
- افزونه های صفحه ساز
- افزونه هایی برای افزایش سرعت سایت
- افزونه های حفظ امنیت سایت
- افزونه های عضویت کاربران
- افزونه ارسال تیکت
- افزونه اتصال به بانک
- و تعداد بی شماری از افزونه های دیگر
نکته مهم: لازم است در نصب افزونه ها دقت لازم را داشته باشید. و به اندازه کافی و ضروری افزونه هایی را به سایت خود اضافه نمایید افزونه های زیاد موجب کاهش سرعت سایت و بهرهوری خواهد شد.
در صورت نصب افزونه های بیش از حد cpu هاست که کار پردازش را انجام می دهد، دچار مشکل خواهد شد. در سایت باگ به وجود خواهد آمد و امنیت سایت نیز دچار مشکل خواهد شد. پس بهتر است با حساسیت افزونه های لازم را نصب نمایید.
افزونه ها بر دو نوع هستند: رایگان و غیر رایگان
افزونه های رایگان در مخزن وردپرس قرار دارند که برای استفاده از آنها باید به قسمت پیشخوان رفته و در بخش افزونه ها، افزودن را انتخاب کنید. در این صورت شما وارد مخزن وردپرس خواهید شد. در این قسمت می توانید افزونهای را که لازم دارید، انتخاب کرده و نصب کنید.
افزونه ها هم مثل قالب ها حساس هستند. پس در خرید آنها دقت لازم را داشته باشید.
معرفی بهترین افزونه های وردپرسی
صفحه ساز
افزونه های صفحه ساز به ما کمک میکنند تا صفحات متنوع و زیبایی در وردپرس ایجاد کنیم. این افزونه ها المان های متنوعی دارند که ما را کمک می کنند تا بدون اینکه به کدنویسی نیاز داشته باشیم، در مدت زمان کوتاهی، فقط با با کشیدن و رها کردن ( درگ و دراپ) صفحات سایت خود را بسازیم. دو افزونه قدرتمند و حرفه ای در این زمینه وجود دارد:
- ویژوال کامپوسرvisual composer) (
- المنتور (Elementor)
سئو
همانطور که می دانید سئو سایت دارای اهمیت بسیار بالایی است. شما باید مواردی را که به بالا رفتن سئو سایت تان کمک می کنند را بدانید و انجام دهید. برای این کار میتوانید از افزونه یوست(yoast seo) که یکی از کاملترین و بهترین افزونه ها برای سئو سایت می باشد استفاده کنید.
امنیت
یکی از موضوعات مهم در وب سایت ها امنیت آنها است که حتماً باید مد نظر قرار بگیرد شما برای اینکه بتوانید امنیت وب سایت خود را بالا ببرید و از آدرس های مخربی که امکان دارد سایت شما را دچار آسیب کنند جلوگیری کنید باید افزونه های مربوط به امنیت را استفاده نمایید. مثل wordfence
اسلایدر ساز
شما برای ساخت اسلاید های خاص و جذاب در سایتتان نیاز به اسلایدر ساز خواهید داشت. در این زمینه اسلایدر روولوشن یکی از پر امکانات ترین و حرفه ای ترین اسلایدر سازها می باشد.
فرم ساز
برای ایجاد فرم های مورد نیاز مثل فرم تماس با ما فرم های استخدام یا فرم های نظرسنجی و غیره در سایتتان باید از افزونه مربوط به این موضوع استفاده نمایید مثل گراویتی فرم(Gravity forms)
تیکت
سایت های دارای تیکت و پشتیبانی از طرف کاربران محبوب تر شناخته شده اند. پس شما می توانید در دنیای اینترنت از طریق سیستم تیکت و تعامل با کاربران سایتتان موفق تر عمل کنید. افزونه آسوم ساپورت(Awesome support) در این زمینه به شما کمک خواهد کرد.
سرعت
همانطور که می دانید سرعت سایت جزو مسائل بسیار مهم است؛ چون در جذب کاربر تاثیر فراوانی خواهد گذاشت. کاربران هیچ وقت مدت زمان زیادی را منتظر لود صفحه سایت شما نخواهند ماند. پس در صورت پایین بودن سرعت سایت تان بازدید سایت پایین خواهد آمد. برای اینکه سرعت سایت خود را بالا ببرید، میتوانید از افزونه WP Rocket استفاده کنید.
عضویت
برای مدیریت کاربران در سایت و سطح دسترسی آنها و به طور کلی هر چیزی که به عضویت کاربران در سایت ارتباط دارد، باید از افزونه های مربوط به عضویت استفاده نمایید. مثل آلتیمیت ممبر(Ultimate Member)
آموزش نصب افزونه
امکان نصب افزونه به دو روش وجود دارد. البته نتیجه تفاوتی نخواهد کرد همان خواهد بود.
- نصب از طریق هاست
برای نصب افزونه از این طریق به بخش مدیریت هاست رفته و از قسمت file Manager پوشه html public پوشه wp-content سپس پوشه plugins را انتخاب کرده و افزونه مورد نظر را در این قسمت آپلود می کنید. سپس فایل زیپ را اکسترکت کنید. با این کار پوشه پلاگین را در این قسمت ایجاد می شود. سپس در پیشخوان بخش افزونه ها، افزونه های نصب شده روی افزونه مورد نظر رفته و آن را فعال نمایید.
- نصب از پیشخوان وردپرس
برای نصب افزونه از پیشخوان وردپرس باید به بخش افزونه ها بروید. سپس افزودن را انتخاب کرده و بعد بارگذاری افزونه را کلیک نمایید. سپس فایل زیپ را در این بخش از دکمه browse انتخاب کرده و (حالا نصب کن) را کلیک کنید. پس از آپلود میتوانید افزونه را فعال نمایید.
ساختار وب سایت استاندارد
شما به عنوان یک طراح سایت باید ویژگی های یک سایت استاندارد را خوب بشناسید و در این زمینه اطلاعات خود را بالا ببرید تا بتوانید سایتی حرفه ای طراحی کنید.
یک وبسایت استاندارد دارای بخش های زیر است:
هدر(header)
به قسمت بالای سایت هدر گفته می شود که این قسمت می تواند دارای یک بخش یا چند بخش باشد. اطلاعاتی مثل اطلاعات ناحیه کاربری، شماره های تماس، فیلد جستجو، فهرست، لوگو سایت می تواند در قسمت هدر سایت قرار بگیرد.
محتوا (content)
در این قسمت که بدنه سایت را می سازد، تمام محتواهایی مثل عکس، فیلم، متن و …هر چیزی مربوط به محتوا در این قسمت قرار می گیرد.
سایدبار(sidebar)
در قسمت راست یا چپ سایت ها معمولاً بخشی وجود دارد که به آن ساید بار گفته می شود. در این بخش اطلاعات مفید و تکراری وجود دارد که لازم است در تمام صفحات به نمایش دربیاید. اطلاعاتی مانند آخرین مطالب سایت، آمار سایت و تبلیغات می تواند در سایدبار قرار بگیرد.
فوتر(footer)
به قسمت پایین سایت فوتر می گویند. معمولاً در این قسمت لینک های پرکاربرد، توضیح مختصری درباره سایت، حقوق کپی رایت و … قرار می گیرد.
آموزش بردن سایت به حالت تعمیر
گاهی اوقات لازم است شما در سایت تغییراتی ایجاد کنید اما می خواهید سایت را برای کاربران محدود کنید. برای اعمال تغییرات در صورتی که سایت برای کاربران قابل دسترس نباشد و فقط خودتان بتوانید سایت را ببینید، باید افزونهای به این منظور نصب نمایید.
به مخزن وردپرس رفته و maintenance را جستجو کنید. افزونه هایی برای تعمیر و نگهداری برای شما نمایش داده می شوند. بهترین آنها را بر اساس تعداد نصب فعال و تاریخ بروزرسانی انتخاب کنید. سپس آن را نصب فعال نمایید.
به بخش پیشخوان وردپرس رفته و وارد محیط افزونه می شوید. با on و off کردن دکمه های این افزونه سایت را به حالت تعمیر برده و یا از آن خارج کنید. در این بخش می توانید متن دلخواه خود را که دوست دارید در این مدت برای کاربران به نمایش در آید را تایپ کنید. زمانی که کار تعمیر سایت به پایان رسید، میتوانید دکمه off را روی آن قرار داده تا سایت در دسترس کاربران قرار گیرد.
چه تغییراتی بعد از نصب قالب و افزونه در سایت رخ می دهد؟
بعد از نصب قالب و افزونه ها و امکاناتی به پیشخوان وردپرس اضافه می شود که می توانید از آنها استفاده نمایید.
ساخت و ایجاد صفحه اصلی وردپرس
یکی از صفحات مهم سایت صفحه اصلی می باشد. زمانی که کاربران آدرس سایت را در مرورگر وارد می کنند، با صفحه اصلی مواجه میشوند. به همین دلیل باید در طراحی آن بسیار خلاق بود تا این صفحه دارای جذابیت بالایی برای کاربران باشد.
برای اینکه صفحه اصلی سایت را بسازید، باید به پیشخوان وردپرس بروید و از بخش برگه ها افزودن جدید را کلیک کنید. در این قسمت عنوان صفحه اصلی را انتخاب کرده و تایپ نمایید. دکمه انتشار را بزنید.
اکنون باید این صفحه را برای وردپرس به عنوان صفحه اصلی تنظیم نمایید. برای انجام این کار به پیشخوان رفته از بخش نمایش خواندن را کلیک کنید. در این قسمت صفحه اصلی را به عنوان صفحه ای که کاربر با وارد کردن دامنه در مرورگر می بیند، تنظیم نمایید.
نظرات (0)
عنوان : طراحی سایت با وردپرس
وردپرس چیست؟
CMS
آموزش دانلود وردپرس
برای نصب وردپرس به چه ابزارهایی نیاز داریم
هاست یا سرور لینوکسی
)تفاوت هاست با سرور چیست؟(
دامنه
چطوری و از کجا هاست بخریم ؟
تمرین : در مورد cpanel جستجو کنید
آموزش ثبت دامنه
آشنایی با پسوندهای رایج دامنه
آموزش ثبت نام در سامانه IRNIC
افزودن DNS هنگام خرید دامنه
DNS چیست؟
تمدید دامنه
آشنایی با cPanel/ سي پنل
آشنایی با بخش های مختلف cPanel
بخش های اصلی سی پنل
فایل ها – Files
ابزارهای پایگاه داده – Database
ابزار های دامنه – Domains
ابزار های ایمیل – Email
آمارگیر ها – Metrics
ابزار های تنظیماتی – Preferences
ابزار های امنیتی – Security
ابزار های نرم افزاری – Software
ابزار های پیشرفته – Advanced
آشنایی با قالب بی و افزونه های نصب شده روی آن
آپدیت افزونه ها
افزونه Duplicator
افزونه Persian Date
افزونه Slider revolution
افزونه المنتور
افزونه سلام عزیزم
افزونه فرم تماس
افزونه مدیریت لایسنس
افزونه ووکامرس
آشنایی با افزونه المنتور
المان های پایه و گزینه های آن
ویرایش برگه ها به کمک المنتور
آشنایی با بخشهای بیشتر المنتور پرو
gallery
portfolio
posts
forms
slide
login
search
آشنایی با دیگر ابزارهای المان پرو در المنتور
slide
login
price table
footer
ribbon
تغییر آدرس بروی گوگل مپ
تغییر آدرس و نشانی
تغییر شماره تماس
تغییر آدرس ایمیل
آشنایی با افزودن محصول
درج قیمت
اضافه کردن توضیحات برای محصول
افزودن گالری محصولات
افزودن ویژگی به محصول
درج محصول متغیر
آشنایی با افزودن محصول
درج قیمت
اضافه کردن توضیحات برای محصول
افزودن گالری محصولات
افزودن ویژگی به محصول
درج محصول متغیر
آموزش افزودن محصول مجازی در وردپرس ویدئو
آشنایی با افزودن محصول مجازی در وردپرس
در دسترس
آشنایی با افزودن محصول
درج قیمت
اضافه کردن توضیحات برای محصول
افزودن گالری محصولات
افزودن ویژگی به محصول
درج محصول متغیر
آشنایی با افزودن محصول
درج قیمت
اضافه کردن توضیحات برای محصول
افزودن گالری محصولات
افزودن ویژگی به محصول
درج محصول متغیر
آشنایی با افزودن محصول
درج قیمت
اضافه کردن توضیحات برای محصول
افزودن گالری محصولات
افزودن ویژگی به محصول
درج محصول متغیر
تنظیم موارد مربوط حمل و نقل
بخش پیکربندی
فعال کردن کد تخفیف
تنظیم واحد پول
تنظیم پرداخت ها
مدیریت سفارشات
تنظیم کد تخفیف
Revolution Slider چیست؟
آشنایی با :
تغییر اندازه
ساخت اسلاید
آشنایی با دکمه ها
انیمیشن
وارد شدن به قسمت ادمین سایت
تغییر رمز عبور و نام کاربری